Monique hemmelder  
kunst . workshops . gifts . coaching  

Atelier Expressief

Cursussen - Workshops - Coaching

Al meer dan 25 jaar ben ik kunstenaar in hart en nieren en ben ik met veel passie en plezier bezig met het maken van uiteenlopende kunstwerken. Uiteindelijk heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken en ben ik door het volgen van kunstopleidingen bij onder andere TAAK en KOLAM opgeleid tot coach beeldend. Naast dagelijks zelf teken en schilderen vind ik het geweldig om les te geven en mijn kennis en passie voor de kunst over te dragen aan anderen. Om die reden ben ik in 2010 begonnen met Atelier Expressief, waar ik diverse cursussen en workshops geef met uiteenlopende doeleinden voor bedrijven en particulieren, van kind tot volwassene. Zo voorzie ik onder andere bedrijven van creatieve en teambuildende workshops, sta ik op diverse kunstmarkten, kom ik op scholen om kinderen en tieners met hun creatieve 'ik' kennis te laten maken en geef ik zeer diverse cursussen aan volwassenen. Ook is er mogelijkheid tot personal coaching en coaching binnen bedrijven.

Bent u geïnteresseerd geraakt? Lees dan onderstaande informatie. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u vrijblijvend contact met mij opnemen. 


Cursussen en Workshops 2015

Voor wie? Volwassenen, kinderen, bedrijven en scholen 

Volwassenen
Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen. Tijdens de cursus/workshop wordt de creativiteit gestimuleerd door te experimenteren met verschillende materialen en technieken.


Kinderen
Kinderen zitten vol kwaliteiten en talenten. Door kennis te maken met diverse technieken en materialen wordt de creativiteit gestimuleerd, de fantasie geprikkeld en de motoriek aangesproken.

Teken- en schilderworkshops voor

- volwassenen
- kinderen
- bedrijven/teambuilding
- scholen
- een familiedag
- een creatief verjaardagspartijtje
- een opa/kleinkind middag
- een oma/kleinkind middag


Cursus & workshop intuïtief en figuratief schilderen

De cursussen intuïtief en figuratief schilderen worden in Hengelo gegeven. Er worden verschillende technieken aangeboden voor het werken met acrylverf op doek. In deze cursus gaan we na een korte inleiding schilderen, hierbij is geen schildervaring nodig. Het gevoel dat op dat moment naar boven komt vertalen we in vorm en in kleur. Voor iedere persoon is dat anders. Geen werk is dan ook hetzelfde. Mijn motto is: alles kan en mag, als het maar goed voelt. 

Zelf schilder ik al jaren op deze manier. Ieder gevoel heeft een andere kleur, een andere vorm. Het werkt bevrijdend; het gevoel wordt zichtbaar en kan vertaald worden in het schilderij en naar jezelf. De volgende vragen kun je hierna onder andere aan jezelf gaan stellen: wat heeft het schilderij nog nodig? Waarom komt dit gevoel bij me naar boven? Wat wil het me vertellen? Het wordt een ontdekkingstocht in jezelf.


Workshops voor bedrijven 

Naast cursussen geef ik ook workshops aan bedrijven, particulieren en scholen. Het is voor iedereen een uitdaging, of je nu zelf al schildert of nog nooit een penseel hebt vastgehouden. Het wordt een geheel nieuwe ervaring. Door op een intuïtieve manier bezig te zijn wordt het denken uitgeschakeld en ontstaat er ruimte voor gevoel en voor onverwachte nieuwe dingen. Alles wat dan geschilderd wordt heeft een betekenis, niet alleen door de vorm, maar ook door de kleur. Tevens is deze workshop een goede teambuilder, omdat je in kleine groepen met kunst bezig bent waardoor je je collega's op een geheel andere manier leert kennen. Na elke workshop is er een gezamenlijke evaluatie. 


Voor scholen, BSO, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven

Tekenen en schilderen zijn een avontuur.
Ga je mee op ontdekkingsreis in de wereld van kleur, vorm , lijn en beweging?

In overleg kunnen wij een gepaste workshop aanbieden voor de doelgroep van 2 tot 16 jaar.
Atelier Expressief verzorgt op scholen, BSO, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven workshops die wij speciaal
afstemmen op het thema, dat op dat moment actueel is tijdens een project op school, de BSO, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Wij komen tijdens een koffieochtend, ouderavond of teambijeenkomst graag vertellen over de
tekenontwikkeling en beeldtaal van kinderen.

Wat doet tekenen en schilderen met kinderen?
Tekenen en schilderen zijn niet alleen een ontspannende bezigheid, maar het kind kan daarin ook zijn emoties kwijt.
Tijdens het tekenen en schilderen gebruikt het kind zijn fantasie, moet oplossingen zoeken en wordt zich meer bewust
van vorm, lijn en kleur. Tekenen en schilderen zijn ook motorische vaardigheden en bij diverse werkvormen wordt een
kind gedwongen zijn linker- en rechterhersenhelften te gebruiken, waardoor deze in balans gebracht kunnen worden.
Het is ook een sociaal gebeuren, want kinderen leren van elkaars werkstukken.

Kinderen maken tijdens workshops kennis met verschillende thema’s en werkvormen. Enkele daarvan zijn stromingsbeelden, inductietechniek, mandalatekenen, zwalktekening, haarspeldmensjes en diverse projecten/werkvormen over het leven van bekende kunstenaars.